Τετάρτη, 31 Αυγούστου 2016

ΤΡΕΙΣ ΕΝΟΠΛΕΣ ΑΝΤΑΡΤΙΚΕΣ ΟΜΑΔΕΣ ΔΡΟΥΝ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΟΥ ΠΟΝΤΟΥ

fot
Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης - Νέα ένοπλη επίθεση έγινε τοβράδυ της Δευτέρας 29 Αυγούστου, στην περιοχή Hayrat της Τραπεζούντας προς την πλευρά της Ριζούντας και μετά οι δυνάμεις της Στρατοχωροφυλακής εξαπέλυσαν ανθρωποκυνηγητό για να εντοπιστούν οι ένοπλες ομάδες.

Τον τελευταίο καιρό έχουν αυξηθεί οι ένοπλες επιθέσεις στην περιοχή του Πόντου, θυμίζοντας την κατάσταση που είχε επικρατήσει εκεί το 1997-98 οπότε δρούσαν πολλές ανταρτικές ομάδες και είχαν αναστατώσει όλη την περιοχή συνεπικουρούμενες και από το κουρδικό ΡΚΚ.


Με μια πολύ ενδιαφέρουσα έρευνα η τουρκική εφημερίδα Milliyet, η οποία και στο παρελθόν είχε ασχοληθεί με την δράση των ανταρτικών ομάδων στην περιοχή του Πόντου, αναφέρει ότι σήμερα στην περιοχή αυτή δρουν τρεις ένοπλες ομάδες που χτυπούν με επιθέσεις το τουρκικό καθεστώς, όπως πρόσφατα η ένοπλη επίθεση που έγινε στην αυτοκινητοπομπή του αρχηγού του τουρκικής αντιπολίτευσης, Κεμάλ Κιλιτσντάρολγου, στην περιοχή του Αρτβίν.
Σύμφωνα με την έρευνα αυτή, οι ένοπλες ανταρτικές ομάδες δραστηριοποιούνται στις περιοχές Ορντού, Τραπεζούντιας και βορειοανατολικά στην περιοχή του Αρτβίν, που έχει δραστηριοποιηθεί τελευταία προκαλώντας ταραχή στο καθεστώς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου